Crnadak tvrdi da Dodik laže: Ptice na grani znaju da SNSD broji posljednje dane na vlasti

Podatke koje je danas iznio Miloras Dodik o podršci koju SNSD ima u Republici Srpskoj su lažni i služe samo da se ohrabre SNSD-ovi lokalni odbori, jer i ptice na grani znaju da SNSD i njihovi partneri broje svoje posljednje dane na vlasti.

Rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak komentarišući izjavu lidera SNSD, Milorada Dodika da “istraživanja stavova građana pokazuju da bi 34,9 odsto onih koji bi izašli na izbore glasalo za SNSD, dok bi sve stranke opozicije zajedno dobile 28 odsto glasova”.

Crnadak kaže kako se oko njih se steže obruč korupcije, kriminala i narodnog nezadovoljstva i samo je pitanje da li će izgubiti vlast 2. oktobra na izborima ili možda i ranije.

“Da SNSD zaista ima onoliku podršku o kojoj je govorio Dodik, oni bi sa svojim skupštinskim većinama u Banjaluci i Bijeljini išli na opozive gradonačelnika, što nisu uradili i neće, jer im je rejting najniži u posljednjih 20 godina”, kaže Crnadak.

Što se tiče dolaska predsjednika HDZ u NSRS, Crnadak ističe da je uvijek dobro razgovarati i tražiti rješenja sa kolegama iz FBiH, što predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama i treba da rade.

“Međutim, dolazak u NSRS je nešto sasvim drugo i zato, u ime svih porodica čiji su preci stradali u Drugom svjetskom ratu od strane NDH, pozivam Milorada Dodika da kao preduslov obraćanja predsjednika HDZ u Narodnoj skupštini zatraži da se prije toga pokrene inicijativa o promijeni imena ulice u Mostaru koja nosi ime Mile Budaka, zloglasnog ustaškog ideologa, poznatog po ideji da se srpsko pitanje treba riješiti metodom: trećinu ubiti, trećinu protjerati, trećinu pokatoličiti”, kaže Crnadak.

Ostavite komentar: