Crnadak: Nije tačno da sam rekao da BiH ide u NATO

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak tvrdi da nije tačno da je danas u Crnoj Gori izjavio da je cilj BiH članstvo u NATO.

– Interpretacija portala koji je citiran, a koja je u vezi sa NATO, je potpuno netačna. Govoreći o zajedničkom spoljnopolitičkom prioritetu sa Crnom Gorom, moja izjava se odnosila isključivo na Evropsku uniju, gdje je Crna Gora otvorila brojna poglavlja i mnogo je ispred nas. Što se tiče NATO, ja sam ponovio dobro poznat stav da BiH ima partnerski odnos i da Spoljnopolitička strategija BiH do 2023. predviđa upravo to – partnerski odnos u kojem je najviša tačka saradnje MAP. To su bile poruke koje sam rekao i koje su zvanični, usaglašeni stavovi unutar BiH kada je u pitanju saradnja sa NATO – izjavio je Crnadak za Srpskainfo.

Podsjećamo, portal cdm.me objavio je da je Crnadak u Podgorici rekao da “BiH prati primjer Crne Gore na putu ka NATO” i da su spoljnopolitičke odrednice BiH članstvo u EU i NATO.
Crnadak je danas učestvovao na diskusiji u organizaciji Atlantskog saveza Crne Gore na temu “Aktuelna bezbjednosno – politička i ekonomska situacija u BiH“.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: