Crnadak: Narod nema vremena da čeka kad će biti bolje

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da evropska budućnost BiH ne smije biti zarobljena u političkim igrama oko formiranja vlasti.

– Utvrđivanje odgovora na dodatnih 655 pitanja Evropske komisije kroz mehanizam koordinacije je dobar znak i Savjet ministara i vlade Republike Srpske i Federacije BiH treba što prije da ih potvrde – rekao je Crnadak.

Dodaje da evropska budućnost BiH je jedno od rijetkih krupnih pitanja oko kojeg smo svi jedinstveni i zato ne smije biti zarobljena u političkim igrama oko formiranja vlasti.
On je rekao da su inicijativa SDA o promjeni imena Republike Srpske, deklaracija Hrvatskog narodnog sabora koja traži potpunu prekompoziciju Dejtonskog sporazuma i promjena stava vladajuće koalicije u Republici Srpskoj oko MAP-a samo neke od tema koje su izazvale brojne reakcije i koje će očigledno usporiti formiranje vlasti.

– Narod u BiH, ni u Republici Srpskoj ni u Federaciji BiH, nema više vremena i ne može čekati da se završe stranačka nadmudrivanja kako bi se počelo živjeti bolje. Bez odlaganja, svako treba da radi svoj posao, na svim nivoima vlasti, kako bi se što prije obezbijedio kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji – navodi on.

Naglašava da će kolegama ministrima iz zemalja članica Evropske unije na sastanku 1. februara u Bukureštu prenijeti apel da evropske institucije, nakon što prime odgovore, donesu odgovarajuće odluke vezane za BiH u najkraćim mogućim rokovima.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: