Crnadak i Stanić traže posebnu sjednicu parlamenta: Srpska mora reagovati žestoko

Kao narodni poslanici pozivamo vladajuću većinu u Republici Srpskoj da hitno sazove Posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, kako bi se osudilo današnje glasanje u Savjetu ministara BiH, gdje uprkos glasovima predstavnika Srpske još uvijek nisu obezbijeđena finansijska sredstva za održavanje Opštih izbora u oktobru ove godine, poručili su u zajedničkoj izjavi narodni poslanici Igor Crnadak (PDP) i Miladin Stanić (SDS).

Oni su poručili da je u ovom trenutku potreban snažan odgovor Republike Srpske, svih političkih partija, kako bi se odbranilo osnovno pravo građana Republike Srpske da na demokratskim izborima biraju svoje predstavnike.
“Političko jedinstvo u Republici Srpskoj na ovoj temi je važnije nego ikad, baš kao što smo pokazali jedinstvo nakon nametnutog Inckovog zakona. Građani Republike Srpske se moraju zaštititi od onih koji žele da spriječe održavanje izbora i na silu onemoguće demokratske promjene”, poručili su u saopštenju.
Pozivali su SNSD da ne odlaže zauzimanje čvrstog stava institucija Republike Srpske i najoštriju osudu onih koji ugrožavaju osnovna prava stanovnika Republike Srpske, jer bi to značilo da je današnje glasanje u stvari dogovorena predstava strateških partnera SNSD i HDZ.
“Republika Srpska mora reagovati žestoko i bez kalkulacija, a oni koji žele spriječiti održavanje izbora moraju da snose posljedice”, navodi se u zajedničkoj izjavi.

Ostavite komentar: