Crnadak: Hitno treba riješiti slučaj stradanja Davida Dragičevića

04.01.2019. | 18:41

Predsjedništvo PDP-a zahtijeva da MUP Republike Srpske i Tužilaštvo hitno rasvijetle slučaj stradanja dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića i odbacuje tvrdnje da je PDP bio organizator okupljanja građana u Banjaluci 30. decembra.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke u Banjaluci, da su od prvog dana članovi PDP-a učestvovali u mirnim okupljanjima isključivo kao roditelji i građani koji su podržavali zahtjeve roditelja Davida Dragičevića da bude utvrđena istina o njegovom stradanju.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo PDP-a je zaključilo da je bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj u proteklih devet mjeseci “ozbiljno narušena”, te da je “glavni razlog za to” neriješen slučaj stradanja Davida Dragičevića.

– Posljednje ubistvo Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu na jasan i tragičan način pokazuje da svako neriješeno ubistvo dovodi do novog ubistva – rekao je Crnadak.
On je naglasio da Predsjedništvo PDP-a smatra da postoji objektivan razlog za smjenu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog, kako je rekao, “propusta MUP-a”.

Crnadak je dodao da je stav Predsjedništva PDP-a da svu odgovornost za gubitke privrednih subjekata snose vlasti Srpske jer nisu riješile slučaj stradanja Davida Dragičevića i zato što su naredile da policija 25. decembra izađe na ulice, prenosi SrpskaInfo.

Crnadak je dodao da Predsjedništvo PDP-a osuđuje i najnovije poskupljenje struje od Nove godine.