Crnadak: Dodik da javnosti stavi na uvid Program reformi prije slanja u NATO

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak zatražio je da se stavi na uvid javnosti dokument Program reformi koji je juče usvojen u Predsjedništvu BiH.

“Za ozbiljnost i kredibilitet institucija Bosne i Hercegovine i svih njenih građana važno je da se što prije, već narednih sati, javno objavi ta dokument”, rekao je Crnadak.

Kaže da se iskreno nada da Predsjedništvo BiH neće ići, u kako kaže, takvu ludost, da traži od Ministarstva vanjskih poslova BiH da tako važan dokument, koji na različite načine utiče na život građana u ovoj zemlji, uputi u sjedište u NATO-a, prije nego što potpuni uvid u njegov sadržaj dobije javnost cijele BiH.

“Očigledno je iz izjava koje smo imali priliku vidjeti i čuti da je ovo aktivacija Akcionog plana za članstvo BiH i da je ovdje došlo do potpunog zaokreta što se tiče pozicije Milorada Dodika, jer se nigdje ne spominje da je sastvani dio materijala koji će biti proslijeđen u Brisle i rezolucija Narodne skupštine RS-a o vojnoj neustralnosti tog bh. entiteta”, rekao je Crnadak.

Kao poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a takođe smatra da, zvaničnici RS-a o tom dokumentu moraju da upoznaju parlamentarce, na sjednici entitetskog parlamenta, 26. decembra, “pa makar u zatvorenom dijelu zasjedanja”.

“To je obaveza Dodika, kao i predsjednice RS, predsjednika parlamenta, da to omoguće kako bi poslanici vidjeli šta piše u Programu reformi”, rekao je Crnadak, prenosi Klix.ba.

 Ostavite komentar: