Čović se sastao sa Kalabuhovim: Neodgodive i nužne izmjene Izbornog zakona BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sasatao se danas s ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igorom Kalabuhovom.

Tom prilikom, zvaničnici su razgovarali o bilateralnim odnosima, unapređenju saradnje, oporavku od posljedica COVID-19 te drugim važnim temama poput aktuelne političke situacije u BiH.

Kako je navedeno u saopštenju HDZ-a BiH, jednakopravnost konstitutivnih naroda u BiH i njihovo legitimno predstavljanje te uklanjanje svih diskriminacija u BIH su takođe bili tema susreta.

Čović je istakao evropski put BiH kao prioritet koji zahtijeva značajne iskorake u neizbornoj 2021. godini kojima će se osigurati potrebna unutrašnja stabilnost i napredovanje političkog dijaloga.

“Neodgodive i nužne izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne reforme ključni su pomak u predstojećem razdoblju”, istakao je predsjednik HDZ-a BiH .

Zvaničnici su kazali kako je ravnopravnost konstitutivnih naroda BiH neupitna kao temelj sadašnje i buduće BiH, istakavši potrebu za osiguravanjem njihovog legitimnog predstavljanja, saopšteno je.

Na kraju, istaknuta je saradnja na unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske i privredne saradnje te sveopšteg razvoja BiH.

 

 

Ostavite komentar: