Čović nakon sastanka sa Mišelom: Sve ćemo učiniti da stabilizujemo političke tokove u BiH

Završen je sastanak predsjednika Evropskog vijeća Šarla Mišela sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nakon sastanka medijima se obratio predsjednik HDZ-a Dragan Čović koji je rekao da mu je čast što je imao priliku razgovarati sa Mišelom kao i sa ostalim kolegama na teme odnosa u Bosni i Hercegovini.

Razgovarali smo kako napravili fokus na evropske integracije, našeg evropskog puta i dobivanja kandidatskog statusa. Zahvaljujem se na inicijativi da se ovi sastanci održe. Čini mi se da smo svi pripravni da napravimo iskorak, da li će to biti sastanak u Briselu vidjeće se, a sve kako bi napravili evropsku mapu puta BiH u koji bi se stavila jedna dinamika i sve što treba raditi da imamo jednu ponovnu perspektivu. Rekli smo da ćemo učiniti sve da stabilizujem političke tokove u Bosni i Hercegovini, prenosi Avaz.

“Izborna kampanja je krenula. Što se tiče hrvatske strane kazali smo da ćemo dalje govoriti o pregovaračkim aktivnostima oko definiranja mape puta i naravno otkloniti nepoznanice koje se tiču implementacije izbornih rezultata, ali u osnovi na taj razgovor utiču oni koji mogu za stolom donositi odluke, praviti zaključke tako da olakšamo predsjedavajućem vijeća u njegovoj namjeri da BiH ponovo dobije svoje mjesto kada je u pitanju kandidatski status za EU”, rekao je Čović.

Ostavite komentar: