Čović najavio formiranje: Nova vlada FBiH u narednih 30 dana

03.03.2023. | 19:15

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će nova vlada Federacije BiH /FBiH/ biti formirana u narednih 30 dana i naglasio da je stabilna koalicija njegove i stranaka predvođenih “trojkom”.

Čović je naveo da HDZ, odnosno HNS, ima svoju politiku u vezi sa formiranjem federalne Vlade, precizirajući da traže šest ministarstava.

“Zajedno sa kolegama to ćemo dogovoriti. Predsjednik FBiH /Lidija Bradara/ će već od ponedjeljka krenuti u te procedure. Biće onih koji misle drugačije, ali mi idemo dalje raditi”, naveo je Čović.

Komentarišući najavu potpredsjednika FBiH Refika Lende da neće podržati predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića za budućeg entitetskog premijera, Čović je rekao da se neće osvrtati na one koji misle drugačije, prenijeli su federalni mediji.

Čović je danas boravio u posjeti opštini Ravno gdje su ministar mora, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Hrvatske Oleg Butković i načelnik opštine Ravno Andrija Šimunović potpisali ugovor o izgradnji regionalnog puta od Zavale do granice sa Hrvatskom.