Ćosić-Vučević: Dogovorena saradnja iz oblasti kulture, turizma i privrede

27.04.2022. | 18:20

Gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Novog Sada Ljubiša Ćosić i Miloš Vučević dogovorili su danas da se između ova dva grada pobratima produbi saradnja u oblastima kulture, turizma i privrede.

Ćosić je poslije sastanka rekao novinarima da je dogovoreno potpisivanje sporazuma o saradnji između budućeg pozorišta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i novosadskog Srpskog narodnog pozorišta.

Ćosić je ocijenio da je riječ o izuzetnoj kulturnoj saradnji, te najavio da je predviđeno da na otvaranju novog pozorišta bude izvedena i jedna predstava Srpskog narodnog pozorišta.

Prema njegovim riječima, na osnovu sporazuma o bratimljenju dva grada iz septembra prošle godine u planu je saradnja turističkih organizacija i razvojnih agencija Istočnog Sarajeva i Novog Sada.

Vučević je naglasio da na slavu grada Istočno Sarajevo Svetog Petra dabrobosanskog očekuje spektakularno otvaranje novog pozorišta.

– Zamolićemo i Pokrajinu i SNP da budu prilivilegovani i da dođu na otvaranje pozorišta sa jednom predstavom i potpišu sporazum sa braćom u Istočnom Sarajevu – rekao je Vučević.

On je dodao da u maju i junu predstoje sastanci turističkih organizacija o definisanju zajedničkih nastupa na sajmovima ili na trećim tržištima i kordinacija rada razvojih agencija Istočnog Sarajeva i Bačke, u kojoj je Novi Sad većinski akcionar.

Vučević je zadivljen intenzitetom razvoja Istočnog Sarajeva za koje je rekao da je sada dodato na spisak gradova pobratima na Gradskoj kući Novog Sada.

– Vidim budućnost, energiju, život i to me neskriveno raduje i čestitam svim garađanima Istočnog Sarajeva na onome što sam ovdje vidio – rekao je Vučević.

Vučević je istakao da je impresivan broj investicija koje se realizuju na Јahorini, navodeći da je neosporno će ova olimpijska planina uz Kopaonik biti najveća atrakcija u ovom dijelu Evrope.