Ćosić povodom 9. januara: U Istočnom Sarajevu stvorene su Republika Srpska i njene institucije

Istočno Sarajevo će sa ponosom da bude domaćin svečanog defilea povodom 9. januara – Dana Republike Srpske i u tom pogledu svi treba da uvaže činjenicu da su u ovom gradu stvorene Republika Srpska i njene najvažnije institucije, poručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Ćosić smatra da svaka opština i grad u Republici Srpskoj treba da obilježe Dan Republike.

“Svih prethodnih godina kompletna centralna manifestacija obilježavanja 9. januara bila je u Banjaluci i mi, čelnici drugih lokalnih zajednica u Srpskoj, nismo prigovarali, nego smo se na svoj način u svojoj sredini uključili u proslavu. Sada, kada je dio centralne manifestacije u Istočnom Sarajevu, neki smatraju da treba praviti predstavu u javnosti, što pokazuje svu njihovu neozbiljnost”, rekao je Ćosić Srni.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je ocijenio da je takav pristup nedopustiv.

“Republika Srpska i njene institucije su stvorene u Srpskom Sarajevu i to ću, ako treba, ponoviti milion puta, dok god to ne shvate svi oni koji smatraju da je Republika nastala njihovim dolaskom na funkciju”, poručio je Ćosić povodom izjave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je nedopustivo da na ovaj važan datum za Srpsku nema nikakvog obilježavanja u njenom najvećem gradu.

Ostavite komentar: