Ćorić se nada da će FBiH ubrzati procedure: Srpska izgradila 112 kilometara auto-puta

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izrazio je nadu da će u Federaciji BiH uspjeti da ubrzaju procedure da bi se završila izgrdanja koridora “Pet ce” što će povećati razvojnu perspektivu ovih prostora.

Ćorić, koji je danas u Kostajnici kod Doboja prisustvovao manifestaciji završetka izgradnje prve dionice auto-puta na koridoru “Pet ce”, rekao je da je završetkom izgradnje prve dionice auto-puta na panevropskom koridoru “Pet ce” dužine oko šest kilometara Republika Srpska izgradila 112 kilometara auto-puta.

On je najavio da već od sutra kreću aktivnosti na izgradnji nove dionice od Vukosavlja do Brčkog i podsjetio da se paralelno odvijaju radovi na drugoj dionici od Rudanke prema Putnikovom brdu, odnosno entitetskoj granici sa Federacijom BiH (FBiH).

“Siguran sam da će i putevi Federacije uspjeti da ubrzaju procedure kako bi okončali dionicu koridora `Pet ce` koji je naš izlaz na panevropski koridor i dalje u EU, što će dalje povećati pesrpektivu Republike Srpske i BiH”, izjavio je Ćorić.

Vršilac dužnosti direktora “Autoputeva Republike Srpske” Slobodan Stanarević rekao je da od 1. septembra počinju probne, odnosno testne vožnje na novoizgrađenoj trasi.

On je naveo da će probni period trajati 15 dana do kada će biti i ograničena brzina na nivo gradilišne, a nakon toga projektovana od 130 kilometara na čas.

Ostavite komentar: