Ćorić: Brčko će uvijek spajati, a ne razdvajati Republiku Srpsku

Brčko će uvijek spajati, a ne razdvajati Republiku Srpsku, poručio je danas ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić, povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da je lično glasao za amandman koji je “izdvojio Brčko i prekinuo kontinuitet entiteta RS”.

Ćorić je poručio da je Brčko tačka u kojoj se zapad i istok Republike Srpske sastaju i dodiruju, te grad u kojem živi veliki broj Srba prognanih od Izetbegovićevog oca Alije i takozvane Armije BiH.

“Brčko je koridor u koji su živote ugradili najbolji sinovi Republike Srpske i zato svima koji misle da mogu razdvojiti Srpsku poručujemo da to neće proći”, istakao je Ćorić.

Ćorić naglasio je da je najbolji način dogovor i kompromis koji će uvažavati interese sva tri konstitutivna naroda i od čega će korist imati svi u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu.

“U prilog tome govori i činjenica da je Brčko čvorište novog auto-puta, koji će spajati Banjaluku sa Bijeljinom i Beogradom, ali i Tuzlom i Sarajevom”, napomenuo je Ćorić.

On je podsjetio da je na sastanku održanom prošle sedmice definisana i trasa kojom će novi auto-put, ali i gasovod, prolaziti kroz Brčko, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

“Uz već završene, započete i planirane dionice, kompletirali smo osnove za ovaj istorijski projekat koji će učvrstiti vezu između istoka i zapada Republike Srpske, ali i vezu Srpske sa Republikom Srbijom – što i jeste najvažniji cilj”, zaključio je Ćorić.

Ostavite komentar: