Cikotić sa koordinatorom UN u BiH: Najbitnije adekvatno zbrinuti migrante

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić rekao je danas na sastanku sa koordinatorom UN u BiH Ingrid Mekdonald da je trenutno najbitnije obezbijediti adekvatne uslove za zbrinjavanje migranata koji se nalaze u BiH.

Cikotić je na sastanku u Sarajevu naglasio značaj obezbjeđenja adekvatnih uslova za smještaj migranata i njihovo izmještanje sa ulica i gradskih sredina, čime bi se smanjio pritisak na stanovništvo i privredu lokalnih zajednica, saopšteno je iz Ministrastva bezbjednosti u Savjetu minsitara.

On je rekao da je prioritet Ministarstva i nadležnih agancija da naprave iskorak i u bezbjednosnom aspektu upravljanja migrantskom situacijom u BiH, prvenstveno kroz jačanje kontrole i nadzora istočne granice kako bi se smanjio ulazak ilegalnih migranata.

U saopštenju se navodi da su Cikotić i Mekdonaldova naglasili značaj saradnje BiH i UN u toj oblasti, te pružanja pomoći institucijama BiH nadležnim za upravljanje migracijama.

Cikotić je ovom prilikom upoznao Mekdonaldovu o koracima koje namjerava preduzeti u rješavanju ovog bezbjednosnog i humanitarnog problema, kojim je posebno opterećan Unsko-sanski kanton, navodi se u saopštenju.Ostavite komentar: