CIK objavio spisak: Provjerite da li ste na njemu

11.06.2024. | 10:37

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti na uvid, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska sadrži podatke sa stanjem na dan raspisivanja izbora, 8. maja, a dostupan je javnosti na uvid od 8. juna do 7. jula.

Izzvod iz biračkog spiska izrađen je po osnovnim izbornim jedinicama i biračkim mjestima sa prethodnih izbora i ne sadrži podatke o jedinstvenom matičnom broju i adresi birača.

Izborne komisije dužne su izložiti privremene izvode iz centralnog biračkog biračkog spiska u propisanom roku u centru za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima kako bi im birači mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa, te se opredijeliti za biračku opciju za raseljena lica unutar BiH /opština odnosno mjesto glasanja i način glasanja – lično ili u odsustvu/.

CIK BiH poziva sve državljane BiH sa biračkim pravom da izvrše uvid u privremene izvode, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontaktiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak.

Pozvani su i svi oni koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak kako bi se pokrenule procedure upisa tih lica u matičnu knjigu umrlih i njihovi podaci izbrisani sa biračkih spiskova koji će se koristiti za potrebe sprovođenja lokalnih izbora u BiH 6. oktobra.

Svoje biračko pravo državljani BiH mogu provjeriti i na veb stranici CIK-a pod linkom “Da li ste registrovani“.

Oznake: CIK, Izbori, Spisak