CIK BiH: Zoran Tegeltija ispunjava uslove mandatara za sastav Savjea ministara

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u skladu sa i na osnovu ovlašćenja iz člana 10b. i 10c. Zakona o Savjetu ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, gospodin Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH, navodi se u saopštenju CIK BiH.

Centralna izborna komisija BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja funkciju narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Centralna izborna komisija BiH će u slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata postupiti u skladu sa odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH.Ostavite komentar: