CIK BiH potvrdio: Jerinić gradonačelnik Doboja, Grujičić načelnik Srebrenice

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić na ponovljenim izborima osvojio je 19.148 glasova ili 67,44 odsto, saopštio CIK prve, preliminarne rezultate na osnovu obrađenih 96 birački mjesta ili 90, 57 odsto.

“Srđan Todorović iz SP dobio je povjerenje 4.645 glasača ili 16,36 odsto, a Cvijan Filipović iz PDP-a i SDS-a 4.600 ili 16,20 odsto”, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik CIK-a Željko Bakalar, navodi “Srna“.

On naveo da su za gradonačelnika Doboja ostali neobrađeni još glasovi sa 10 biračkih mjesta ili 9,43 odsto.

Važećih listića bilo je 28.393 ili 91,24 odsto, nevažećih – praznih 1.618 ili 5,20 odsto, a nevažećih po drugim kriterijumima – 1.107 ili 3,56 odsto.

Bakalar je najavio da će CIK ujutru imati preliminarne, nepotpune rezultate za Skupštinu grada Doboja.

On je rekao da je CIK dobio tri prigovora dva od SP, a jedan od Koalicije “Banjaluka zove”.

NAJVIŠE GLASOVA MLADENU GRUJIČIĆU ZA NAČELNIKA

Na ponovljenim izborima u Srebrenici, prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je kandidat Koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić, izjavio je predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Željko Bakalar, prenosi agencija “Srna

On je rekao da je Grujičić osvojio 5.189 glasova ili 67,62 odsto glasova, kandidat SDA Alija Tabaković 2.433 glasa ili 31,7 odsto, te nezavisni kandidati Mile Janjić i Aleksandar Simić 28 glasova, odnosno 24 glasa.

Prema njegovim riječima, u ove rezultate su uključeni i rezultati sa onih biračkih mjesta na kojima nisu poništeni izbori, a koji su održani 15. novembra prošle godine.

Na konferenciji za novinare u Sarajevu on je rekao da je odziv birača na biračkim mjestima na kojima su juče ponovljeni izbori iznosi iznosi 42,87 odsto, dok kompletan odziv na svim redovnim biračkim mjestima iznosi 46,53 odsto.

Bakalar je naveo daće rezultati za Skupštinu opštine Srebrenica biti objavljeni ujutru, na veb stranici CIK-a.

On je naveo da prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nije bilo utvrđenih propusta, a ni informacija koje bi ukazivale na ugroženost samog izbornog procesa, osim jednog slučaja narušavanja javnog reda.

 

 

Ostavite komentar: