CIK BiH krenuo u provjere! Stigao enormno veliki broj prijava građana za glasanje putem pošte

U Centralnu izbornu komisiju BiH stigao je enormno veliki broj prijava građana za glasanje putem pošte, više od 120.000.

Taj podatak je na današnjoj sjednici iznio član CIK Suad Arnautović, koji je tražio da se javnost o tome obavijesti.

“Javnost bi trebalo da bude obaviještena o pristiglim prijavama za glasanje putem pošte, u enormnom broju, koji se kreće više od 120.000 pristiglih mejlova, direktne pošte preko poštanskog pretinca ili lično predatih prijava u CIK. Među njima je uočen veliki broj duplih prijava. Neko je lično predao, a poslao i putem imejla. Taj broj može da zavarava ili da drastično opadne. Ali ipak da se zna da je to stvar zbog kašnjenja odobravanja budžeta, da smo sada suočeni sa situacijom da smo morali da angažujemo dodatni broj ljudi i da je sada procedura takva da sigurno i nećemo do 20. u mjesecu imati unesene te prijave u sistem”, rekao je Arnautović.

Ponovio je da postoji veliki interes javnosti za ovaj podatak i da je on suočen sa velikim brojem upita „iz različitih struktura“.

“Dobro bi bilo da bude jedno saopštenje, a evo i ovim putem, na sjednici da to pojasnimo”, rekao je Arnautović, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: