Čestitka princa Filipa Karađorđević: Svim Srbima, ma gdje bili, srećan današnji praznik FOTO

Princ Filip Karađorđević čestitao je danas svim Srbima, ma gdje bili, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

On je u čestitki podsjetio da je na današnji dan srpska vojska, predvođena svojim vrhovnim komandantom, njegovim pradjedom, regentom Aleksandrom, probila Solunski front i, poput nezaustavljive plime, pohrlila u slobodu i slavu, ka svojoj domovini.

Princ Filip je naveo da “zajedno sa hiljadama neustrašivih srpskih ratnika, prestolonasljedniku Aleksandru pripada velika zasluga za stvaranje i održavanje Solunskog fronta, na kojem su srpske snage odigrale veoma važnu ulogu”.

On je istakao da je na to danas neizmjerno ponosan.

„Neka nas ovaj veliki dan za sva vremena nadahnjuje slobodarstvom, junaštvom i nepokorom, i neka je svim Srbima, ma gdje bili, srećan današnji praznik – Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave! Živjela Srbija! Živjela Srpska!“, napisao je princ Filip na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine, 15. septembra 1918, u Prvom svjetskom ratu, probijen Solunski front.

Ostavite komentar: