Čekaju instrukcije! Babić: CIK BiH nije dostavio priručnik o radu biračkih odbora

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šamac Vukosava Babić izjavila je danas da OIK priprema odluku o imenovanju članova biračkih odbora za predstojeće izbore, čija bi obuka trebalo da počne 17. oktobra, ali da od Centralne izborne komisije (CIK) BiH još nisu dobili priručnik o radu biračkih odbora, te da čekaju dalje instrukcije.

Babićeva je rekla Srni da pripremaju i odluku o lokaciji biračkih mjesta jer će u odnosu na prošle izbore dva biračka mjesta koja su bila na lokaciji “Budućnost” biti premještena u Osnovnu školu u Šamac.

Ona je navela i da su uputili dopis predsjednicima savjeta mjesnih zajednica i Centru za socijalni rad da im u roku od sedam dana dostave imena lica koja su zbog bolesti vezana za postelju, a koje će obići predstavnici OIK kako bi se odredilo koja lica mogu glasati putem mobilnog tima.

Babićeva je podsjetila da imaju dva kandidata za načelnika opštine Šamac – Đorđa Milićevića i Vedrana Đurđevića, a za odbornike u Skupštini opštine 277 kandidata na listama, odnosno 20 političkih subjekata koji su prijavili svoje kandidate.

Prema njenim riječima, OIK Šamac ima 27 biračkih odbora na 25 lokacija, kao i mobilni tim, te poseban mobilni tim za one koji su oboljeli od virusa korona ili su u izolaciji.

Ostavite komentar: