Bundalo traži reakciju na ponašanje hrvatskih graničara

Načelnik kostajničke opštine Drago Bundalo rekao je da je od nadležnih institucija BiH zatražio da reaguju na nekorektno ponašanje graničnih organa Hrvatske koji na prelazu u Kostajnici upozoravaju građane te zemlje da ne prelaze u BiH zbog pojave virusa korona, te da će po povratku biti stavljeni u samoizolaciju.

Bundalo je danas uputio dopis predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji i ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković u kojem traži reagovanje nadležnih organa BiH na nekorektno ponašanje graničnih organa Hrvatske.


“Ne sporimo činjenicu da je virusom korona zaražen određen broj građana Kostajnice, ali je isto tako važno napomenuti da ova opština nije izuzetak i da je virus prisutan i u drugim lokalnim zajednicama u BiH. Međutim na drugim graničnim prelazima građane ne upozoravaju da zbog toga ne prelaze u BiH”, istakao je Bundalo.

On je naglasio da je ovakvo neprincipijelno ponašanje graničnih organa Hrvatske prouzrokovalo znatnu ekonomsku štetu privredi opštine Kostajnica.

 

Izvor: Srna

Ostavite komentar: