Bundalo se ogradio od stavova Stanivukovića i Trivićeve: “Oni imaju lični stav”

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo rekao je na posebnoj sjednici parlamenta, tokom rasprave o po vitalne interese Srpske štetnom zaključku Predsjedništva o nastavku izgradnje mosta Komarna-Pelješac, da u politici treba graditi mostove dobrosusjedstva i da svađe nikome nisu donijele dobro.

– A, pogotovo na Balkanu. Nije samo u pitanju most, već i regionalni odnosi, budućnost i suživot na ovim prostorima – rekao je Bundalo i najavio da će PDP podržati izjavu predsjedavaćeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kada je riječ o zaštiti vitalnog interesa Republike Srpske.

Bundalo je rekao da PDP u predloženim zaključcima zahtijeva rješavanje niza otvorenih pitanja između Srpske, odnosno BiH sa Hrvatskom, a među njima je i izmjena odluke o donošenju Nacionalnog programa sprovođenja Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada Vlade Hrvatske u vezi sa lokacijom Trgovska gora, koja je u blizini granice (kod Novog Grada).

PDP, ističe Bundalo, traži i konačno utvrđivanje međunarodne granice između BiH, odnosno Srpske i Hrvatske na rijeci Uni, na području opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica.

– Potrebne su i čvrste garancije Vlade Hrvatske da će most na Savi kod Gradiške biti izgrađen u ugovorenom roku od 30 mjeseci, kao i da rukovodstvo Narodne skupštine pokrene postupak formiranja posebnog radnog tijela koje će zajednom sa predstavnicima Srba u Hrvatskoj djelovati na ispunjavanju zahtjeva prema institucijama Hrvatske, a sa ciljem poboljšanja položaja Srba u Hrvatskoj, te o tome informisati parlament – rekao je Bundalo.

On je, tokom rasprave u Narodnoj skupštini o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, prema kojoj je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o prihvatanju zvaničnog stava BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac od strane Hrvatske donesen bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva, istakao da pojedini poslanici te stranke PDP (Jelena Trivić i Draško Stanivuković) neće podržati Dodikovu izjavu.

– Oni imaju lični stav i naglasio bih da to nije stav partije i našeg kluba poslanika – rekao je Bundalo.

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović dao je u Skupštini pauzu do 17.30 časova.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: