“Budžet će biti usvojen”: Dodik otkrio o čemu će razgovarati sa Čovićem i Izetbegovićem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je sutrašnji sastanak sa liderima SDA i HDZ, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem. Na stolu će se naći podjela funkcija državnih institucija, a sastanak će se održati u Istočnom Sarajevu u 13 sati.

O popunjavanju funkcija nekoliko državnih instiucija postoji dogovoreno, naglasio je Dodik dana u Banjaluci, te dodao kako to odjednom postaje problem, ali da se na njega reguje organizacijom ovog sastanka.

“Postoji ranije primarna raspodjela drugog kruga funkcija, nakon Savjeta ministara, mislim da već postoji saglasnost i dogovor koji je ranije važio”, izjavio je on te naglasio da ako se strane dogovore oko nekih promjene, neka to otvore sutra i rješavaju kasnije, da nema daljih blokada oko imenovanja.

“Mi smo zainteresovani za dvije funkcije, nastavio je, SIPA i Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK), a postoji i pet ili šest funkcija koje popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koje treba staviti na Savjet ministara”, rekao je.

Dodik je prokomentarisao izjavu novog predsjednika CIK Željka Bakalara oko odlaganja izbora, rekavši da će budžet biti usvojen.

“Ne treba vršiti pritisak na parlament, postoji procedura koja će biti ispoštovana”, izjavio je Dodik. Dodao je kako je čestitao Čoviću na pobjedi HDZ u Hrvatskoj, te izjavio kako očekuje formiranje stabilne vlade te da će se prestati s procesima promovisanja ustaškog režima, piše Klix.

Ostavite komentar: