Bratunac: Nezavisni član SNSD-a pobijedio kandidata SNSD-a

Na lokalnim izborima u Bratuncu načelnik opštine postao je Srđan Rankić, a pobijedio je Nedeljka Mlađenovića, koji je 20 godina bio načelnik opštine.

Rankić je zvanično bio nezavisni kandidat, a Mlađenović je bio kandidat SNSD-a. Međutim i Rankić je član SNSD-a i Glavnog odbora te stranke, a kako saznajemo, kandidovao se nezavisno kada je stranka ipak podržala kandidaturu Mlađenovića, ali praktično prepustila dvojici svojih kadrova da na terenu pokažu ko je ”jači.”

Rankić je izjavio da je u predizbornoj kampanji imao podršku 12 srpskih stranaka i da očekuje da će 15 izabranih odbornika iz tih partija formirati skupštinsku većinu.

“Izabran sam za načelnika opštine kao nezavisni kandidat iako sam član SNSD-a. Kandidovao sam se i pobijedio kandidata ove stranke jer se nisam slagao s njegovim načinom rada”, poručio je Rankić, prenosi Srna.

Prema podacima koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, Rankić je dobio povjerenje 4.725 birača, dok je za Mlađenovića glasalo njih 4.167.

U novom sazivu Skupštine opštine Bratunac, koji čini 25 odbornika, biće šest odbornika SNSD-a, po tri odbornika Ujedinjene Srpske, DNS-a i SDA, te po dva odbornika SPS-a, SDS-a, Pokreta “Zajedno za Bratunac” i po jedan odbornik NDP-a, PDP-a, Bošnjačke liste i Saveza za novu politiku, piše “Mondo” portal.

U novom sazivu Skupštine opštine Bratunac, koji čini 25 odbornika, biće šest odbornika SNSD-a, po tri odbornika Ujedinjene Srpske, DNS-a i SDA, te po dva odbornika SPS-a, SDS-a, Pokreta “Zajedno za Bratunac” i po jedan odbornik NDP-a, PDP-a, Bošnjačke liste i Saveza za novu politiku.

 

 

Ostavite komentar: