Branislav Borenović objavio dokumentaciju o spornoj nabavci 50 respiratora u RS

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović objavio je novu dokumentaciju nabavka 50 respiratora u RS-u za koje je ova stranka još juče tvrdila da ih je Fond zdravstvenog osiguranja RS-a kupovao po tri puta višoj cijeni.

“Fond zdravstvenog osiguranja potpisao je ugovor sa Medietikom 8. aprila o nabavci 50 respiratora po cijeni od 157.312 KM, ukupno 7,86 miliona KM (sa PDV-om). Uplatili su im šest miliona avansa, a rok isporuke bio 24.april. Respiratori isporučeni 14.maja, a nabavna cijena je 2,97 miliona KM!”, naveo je Borenović.

❗ZVANIČNI PODACI:Fond zdravstvenog osiguranja potpisao je ugovor sa Medietikom 08. aprila o nabavci 50 respiratora po…

Gepostet von Branislav Borenović am Mittwoch, 10. Juni 2020

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske reagovao je na izjave opozicije o respiratorima koji su nabavljeni za vrijeme epidemije.

“Nakon olako plasiranih neistina ti isti političari će se sakriti svoju mišiju rupu u kojoj su bili i za vrijeme pandemije kada se cijeli svijet i RS suočila sa borbom za zdravlje svakog pojedinca”, saopšteno je iz Fonda.

Borenović je juče izjavio da je u odnosu na ovo afera u Federaciji BiH u vezi sa firmom Srebrena malina “Jagodica Bobica“.

 

Izvor:(Klix.ba)

 

 

Ostavite komentar: