Božićni prijem – Milorad Dodik poručio: Republiku Srpsku čekaju bolji dani

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan je Božićni prijem koji je organizovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pozdravljajući prisutne, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, istakao je da je na kraju svetkovina posvećenih Novoj godini, Danu Republike Srpske i Božiću, imao potrebu da organizuje ovaj prijem kojim pokauje privrženost dobrim ljudima.

“Smatram svojom obavezom da upriličim ovakav prijem. Republika Srpska je nedavno proslavila Dan Republike i niko ne treba da sumnja da ćemo ga i dalje slaviti”, naglasio je Dodik.

Dodao je da su netačne priče da je to neustavan datum.

“Žao mi je što se oko toga digla velika galama, ali to nije dobro za odnose u BiH. Smatramo da je u svim civilizovanim zemljama svijeta veoma važno poštovanje najviših pravnih dokumenata, kao što je kod nas Ustav BiH”, poručio je Dodik.

On je naglasio da je ključno pitanje za funkcionisanje BiH odlazak visokog predstavnika.

“Јa neću opstruisati rad Predsjedništva BiH, iako ga neki opštruišu, što se vidi u vezi s pitanjem imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara”, rekao je predsjedavajući Dodik i dodao da su opstrukcije vezane za uslovljavanja, koja za BiH nikada nisu bila dobra.

Poručio je da je njegova primarna obaveza da štiti interese srpskog naroda i dodao da je uvjeren da Republiku Srpsku čekaju bolji dani.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, uz božićne čestitke, zahvalio je Dodiku kao dobrom domaćinu na činjenici da je prvi put upriličen božićni prijem u Istočnom Sarajevu.

“Vašim izborom za člana Predsjedništva BiH i Vaš aktivizam pozitivno su se odrazili na srpski narod na ovom području”, dodao je mitropolit.

Božićnom prijemu prisustvuju predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ostale mnogobrojne zvanice.

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: