Božić nakon sastanka sa Petkovićem: Srbije će nastaviti da pruža podršku Republici Srpskoj

Potpredsjednica Skupštine Srbije Sandra Božić sastala se danas sa potpredsjednikom parlamenta Republike Srpske Milanom Petkovićem i navela da će Srbija nastaviti da pruža podršku RS kroz razne investicione projekte i donacije.

Božić je na sastanku u Narodnoj skupštini naglasila da su odnosi između Srbije i Republike Srpske na izuzetno visokom nivou, te da je saradnja u stalnom usponu.

Sagovornici su se osvrnuli na obilježavanje važnih istorijskih datuma, između ostalog i na obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembara, u znak sjećanja na proboj Solunskog fronta 1918. godine.

Petković se saglasio sa Božić da su odnosi Srbije i Republike Srpske posljednjih godina značajno bolji, prije svega zahvaljujući politici koju predvodi predsjednik Aleksandar Vučić, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Božić i Petković zajednički su ukazali na važnost uspostavljanja saradnje između Skupštine Srbije i Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, a u kontekstu unapređenja sveukupne regionalne saradnje.

Petković se tokom razgovora osvrnuo na problem sa kojim se suočava Narodna skupština Republike Srpske povodom Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da se prethodno usvojen Zakon o nepokretnoj imovini, proglasi neustavnim.

Naglasio je da se Skupština Republike Srpske ne susreće prvi put sa ovakvim problemom, imajući u vidu da se taj slučaj dogodio u prethodnom periodu, kada su proglašeni neustavnim Zakon o poljoprivrednom zemljištu, Zakon o šumama i Zakon o vodama.

Ostavite komentar: