Borenović: Vlast se raduje inflaciji!

Komentarišući odluku SNSD-a da za poziciju člana Predsjedništva BiH kandiduje Željku Cvijanović, dok će lider stranke Milorad Dodik biti kandidat za predsjednika RS, predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da je Cvijanović “četiri godine uspješno izbjegavala da bude predsjednik Republike Srpske”.

Kaže da je svoja ovlaštenja potpuno predala u ruke Miloradu Dodiku i vjerovatno je to kvalifikuje da je „sada predlažu za člana Predsjedništva BiH“.

– Što se tiče nje i njenog rejtinga, mislim da je to svima jasno i ne bih to ni da komentarišem. Naš cilj je pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića i naših kandidata za parlamente – ističe Borenović.

Na bh. političkoj sceni još se ne stišavaju reakcije na odluku državnih parlamentaraca da povećaju svoje plate na istoj sjednici na kojoj su još jedanput odbili raspravljati o ukidanju akciza na gorivo.

Borenović kaže da je to dokaz bezobrazluka i potpunog odsustva srama i odgovornosti prema građanima.

– PDP nije niti će ikada biti za takve odluke, a vladajuća osovina SNSD – HDZ – SDA s DF-om je izglasala i ovu, kao i druge antinarodne odluke. Malo im je privilegija, nego idu i dalje s uvećavanjem vlastitog blagostanja, novog zapošljavanja i arčenja javnog narodnog novca. Ova vlast se vrlo lako dogovara oko podjele budžeta i javnog plijena, a lažno dižu tenzije i tobože se prepiru oko velikih nacionalnih tema. Treba jasno reći, vladajuća koalicija se raduje inflaciji jer će u izbornoj godini imati više novca – dodaje Borenović, navodi Avaz.

Vlast u ovoj državi ne interesuje što narod grca pod teretom poskupljenja i što nas čeka još teže stanje, tvrdi Borenović, jer svaku marku želi zadržati kako bi mogla kupovati glasove.

– Već su u ovoj godini sakupili nevjerovatnih milijardu KM više novca od naroda i privrede, a ne žele da vrate barem tih pola marke po litru goriva ukidanjem akciza. To je oko 300 miliona za pola godine. Zna se da je SNSD u Domu naroda PSBiH prije skoro četiri mjeseca zaustavio ukidanje akciza i smanjenje cijena goriva – kaže Borenović.

 

 

 

Ostavite komentar: