Borenović tvrdi: Sa 30 odsto obrađenih glasova Trivićeva vodi

Iz vladajuće partije opet imaju problem sa matematikom, jer podaci koje imamo sa terena govore  da Jelena Trivić ubjedljivo vodi, tvrdi lider PDP-a Branislav Borenović.

“Sa terena smo prikupili skoro trećinu glasova iz Republike Srpske i na tom uzorku Jelena je dobila 98.624 glasova, a Milorad Dodik oko 84, hiljade.
Dakle, 51.1 odsto Jelena Trivić,  a ostalo Dodik. Takođe, u Banjaluci, na 32.422 obrađenih glasova, Jelena je dobila 59.8 odsto”, rekao je Borenović.

Takođe tvrdi da smatra da su ovo nedostićne brojke.

“Mislimo da su ovo nedostižne brojke, ali sacekaćemo još dok se ne obradi uzorak od 50 odsto. Dakle, Jelena u Banjaluci vodi sa preko 5 hiljada glasova. Kao primjer ću vam navesti samo jedno biračko mjesto  – Gimnazija, jedna učionica 233 glasa Jelena, 122 Dodik. I na Petrićevcu Jelena ubjedljivo vodi”, rekao je Borenović i naglasio da će imati i većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer “režim se raspada kao kula od karata”.

Prema podacima koje saopštio, u gradu Banjaluka na izbore je izašlo 108.000 birača, a na uzorku manjem od 30 odsto prebrojanih glasova, Trivićeva vodi sa osvojenih 18.649 glasova ili 57,52 odsto, dok je Dodik osvojio 13.033 ili 40,2 odsto.

“Već imamo pozive od pojedinaca iz SNSD-a koje je sada sramota što su bili njihovi članovi. Primićemo bilo koga ko se slaže sa našom politikom. Nemojte se brinuti, sve će biti u redu”, poručio je Borenović.

Ostavite komentar: