Borenović traži: Istražni organi da ispitaju sadržaj telefona lidera SDP-a

Iz Partije demokratskog pokreta (PDP) su reagovali na izjave predsjednika SDP Nermina Nikšića i optužili ga da je sprega SNSD i SDP omogućila izbor četvrtog delegata SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Tvrdnje predsjednika SDP Nermina Nikšića da poslanici SDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu SNSD omogućili izbor četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH svakog dana padaju u vodu, a sprega na relaciji SDP – SNSD je sve očiglednija – naveli su iz PDP.

Kažu da to otkriva i svjedočenje poslanika Pokreta za državu Ramiza Salkića (SDA) koji tvrdi da uoči glasanja za izbor delegata nije mogao ući u prostorije kluba, jer su tu bili zatvoreni poslanici SDP sa šefom Кluba poslanika SNSD Igorom Žunićem, prenosi Kliks.

– Žunić treba da objasni šta je zatvoren radio sa SDP poslanicima, ali isto treba da odgovori i Nikšić koji providnim neistinama danima pokušava da skine sa sebe odgovornost što je kontrolni paket za odluke u BiH dao jednoj stranci, odnosno SNSD – tvrde iz PDP.

U saopštenju navode kako se sada postavlja pitanje da li je Nermin Nikšić upoznat sa sadržajem koverte koja je ostala u Кlubu PzD nakon tog sastanka iza zatvorenih vrata sa šefom SNSD Кluba.

– Da li su u koverti listići koje Nikšić pokazuje novinarima kao navodni dokaz da su njegovi poslanici glasali za listu PDP? Podsjećamo da je fotografisanje glasačkih listića zabranjeno i da je tokom glasanja, zbog položaja paravana, bilo nemoguće neopaženo fotografisati listić, što može potvrditi i predsjednik NSRS koji je član komisije koja je provodila izbore – dodali su.

Smatraju kako je u ovom slučaju jasno da ima posla i za istražne organe koji treba da ispitaju sadržaj telefona predsjednika SDP i utvrde otkud mu slike kojima danima zamajava javnost u pokušajima da demantuje očiglednu spregu na relaciji SDP-SNSD.

– Otkud mu te slike odgovor se sam nameće svjedočenjem o koverti koja je ostala iza Žunića, ali je nevjerovatno da se lider jedne stranke javno hvali protivzakonitim djelovanjem i prevarom počinjenom u najvišem zakonodavnom tijelu. Кako se iz dana u dan sve više razotkriva djelovanje poslanika SDP koji tvrde da rade po direktivi predsjednika stranke, postaje očiglednije da Nermin Nikšić neće samo javnosti morati da objašnjava svoje postupke, nego da postoji dovoljno elemenata da ih objašnjava i pred nadležnim organima – saopšteno je iz PDP.

Podsjetimo da je predsjednik SDP Nermin Nikšić na Televiziji Sarajevo voditeljiki emisije Polis pokazao svoj mobilni s fotografijama listića koji navodno dokazuju da su svi SDP poslanici u Narodnoj skupštini RS glasala za kandidata opozicije.

– Pošto sam znao s kim imamo posla, mi smo se osigurali i imamo dokaze za koga su glasali zastupnici SDP. Nikada ne nosim mobilni na televiziju, ponio sam ovdje. Naravno da imam dokaz. Evo pogledajte vi. Znao sam šta će se dešavati, znao sam se s kakvim prevarantima imamo posla.. – rekao je Nikšić i dao novinarki mobitel koja je pogledala njegov mobilni i rekla: “Da, da da… potvrda.”

Ostavite komentar: