Borenović: Teror je prevazišao svaku moralnu, demokratsku i civilizacijsku mjeru

Teror koji otuđene strukture MUP Republike Srpske sprovode nad građanima Banjaluke, ali i turistima koje su svojevremeno navodno branili od građana, prevazišao je svaku moralnu, demokratsku i civilizacijsku mjeru, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, za ‘Srpskainfo‘.

Borenović je dodao da građani danas strijepe od onih koji treba da ih štite, umjesto da se osjećaju zaštićeno. On smatra da će slika koju iz Banjaluke ide u svijet sigurno negativno uticati na imidž najvećeg grada Srpske.

– Međutim, sada je najmanji problem šta će svijet vidjeti. Svi će nastaviti sa životima, ali sa životima moraju nastaviti i građani koji žive u Banjaluci, čija je sloboda ograničena, čije se prava zagarantovana Ustavom Republike Srpske guše u policijskoj represiji – istakao je on, navodi SrpskaInfo.

Borenović je pozvao MUP Republike Srpske da se vrati u ustavne i zakonske okvire, prestanu sa terorom nad građanima i istakao da treba podržati svaki napor da se narodu i Srpskoj vrati ono na šta svaki čovjek ima pravo, a to je sloboda.Ostavite komentar: