Borenović: Tegeltija da pokrene postupak za smjenu Bisere Turković

Predsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović smatra da greška koju su napravili predstavnici SNSD u Savjetu ministara BiH bezrezervno glasajući da ministar inostranih poslova BiH bude Bisera Turković sada može biti ispravljena – tako što će predsjedavajući Zoran Tegeltija pokrenuti postupak za njenu smjenu, nakon skandalozne zloupotrebe ministarske pozicije slanjem protestne note Srbiji.

– Кao što smo bili protiv imenovanja predsjedavajućeg i ovakvog Savjeta ministara, tako ćemo u slučaju da postupak bude pokrenut biti za smjenu Turkovićeve- rekao je Borenović.

On ističe da očekuje da će srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija prekinuti sramno ćutanje i napraviti konkretne poteze po ovom pitanju, umjesto bavljenja isključivo razmjenom fotelja sa SDA.

-U suprotnom, pokazaće da im je bitnije par direktora institucija, nego interesi srpskog naroda, Srpske i Srbije. U isto vrijeme dok se oni bore za funkcije i uhljebljenje par stranačkih kadrova, namještajući poziciju još jednog ministra SDA, drugi SDA ministar brutalno napada Srbiju. Ne treba gledati daleko u prošlost, nego samo u mandat njegovog prethodnika Mladena Ivanića, koji je obarao reviziju presude BiH protiv Srbije i to po cijenu gubitka političkih pozicija, pa da i Dodik nauči kako se radi u interesu srpskog naroda i države s obje strane Drine- istakao je Borenović.

On kaže da Bisera Turković nije samo opasan teret za Republiku Srpsku, nego za čitavu BiH.

– Turkovićeva iz dana u dan svjesno čini nediplomatske, ali i političke poteze, koji odgovaraju samo njoj i najekstremnijem krilu SDA. Nota upućena Srbiji, kao i pisma upućena visokim zvaničnicima EU zbog presude ratnom zločincu Huseinu Mujanoviću nije potez ministra inostranih poslova, nego potez funkcionera SDA koji zloupotrebljava svoju poziciju- kaže Borenović.

On je podsjetio da je Turkovićeva prije nekoliko dana sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara skinula tačku o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru, čineći uslugu Hrvatskoj, a onemogućujući da se pokuša u korist BiH riješiti pitanje odlagališta nuklearnog otpada koji dovodi u opasnost živote 250.000 ljudi koji žive u opštinama u slivu rijeke Une.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: