Borenović: Sutra je prilika da Vučiću prenesemo naša razmišljanja

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ocijenio je veoma značajnim to što će lideri parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske imati priliku da sutra u Beogradu razgovaraju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Borenović za Insajder, između ostalog, kaže da je važno to što će srpski predsjednik sutra moći da čuje mišljenja iz Republike Srpske o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

– Predsjednik Vučić uvijek pozitivno govori o važnosti stabilizacije i saradnje u cijelom regionu. Ovo je dobra prilika da mu prenesemo naša razmišljanja o trenutnim političkim odnosima, važnosti poštivanja Dejtonskog sporazuma i ustavnog uređenja ove zemlje, neprihvatljivim antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem najavljenim u deklaraciji SDA, kao i o ozbiljnim izazovima koje nosi blokada rada Parlamenta BiH i zahtjevima za dodatnom blokadom institucija, koji mogu imati velike unutrašnje i regionalne reprekusije – kaže Borenović.

To, prema njegovim riječima, zahtijeva povećanu odgovornost i ozbiljnost svih političkih aktera.

– To, takođe, podrazumijeva još veću obavezu da se ozbiljno i odgovorno ponašaju svi izabrani i imenovani srpski predstavnici, ne samo na nivou BiH, već i na svakom drugom mjestu i u institucijama – ističe Borenović.

 

Izvor:(Insajder)Ostavite komentar: