Borenović strankama iz FBiH: Likovanje zbog nametnutog zakona se topi pred problemima

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da stranke i politički lideri iz Federacije BiH treba da shvate da se prvobitno likovanje zbog nametnutog zakona Valentina Incka polako topi pred nadolazećim obavezama koje treba da preuzmu zajedničke institucije BiH.

“Treba da shvate kontradiktornost svog djelovanja, jer se s jedne strane kunu u BiH, a s druge strane godinama su zazivali nametanja odluka nižerazrednih činovnika poput Incka. Dok je takvo stanje, BiH nije suverena i to treba da shvate, prihvate realnost ili će svjesno ići u još veću destabilizaciju zemlje u koju se kunu”, rekao je Borenović.

Borenović je naglasio da zajednički stav srpskih stranaka o neprihvatanju nametnutog zakona, potvrđen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ostaje nepromjenjen, saopšteno je iz PDP-a.

Borenović je podsjetio da je prošlo više od mjesec dana od kada je činovnik međunarodne zajednice Valentin Incko, koji se tada nazivao visoki predstavnik u ostavci, bespotrebno nametnuo zakon osjetljivog sadržaja i iza sebe ostavio jednu od najozbiljnijih političkih kriza u prethodnih nekoliko godina, kojoj se ne nazire kraj.

On smatra da je vrijeme da se počne ozbiljno razgovarati o prevazilaženju ove krize, te ističe da je potreban unutrašnji dogovor i rješenje.

Ostavite komentar: