Borenović saopštio: Ubice iz Dobrovoljačke ulice pravda nikada nije stigla

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović saopštio je da nekažnjeni zločin nad 42 vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine do danas najslikovitije opisuje koliko se žrtve selektivno poštuju i priznaju.

“Dvadeset devet godina je prošlo od ubistva 42 vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, koji su se mirno povlačili iz kasarne, a ubice nikada nije stigla pravda niti njihovi najbliži u današnjem Sarajevu mogu da obilježe njihovo stradanje na mjestu gdje se dogodilo”, rekao je Borenović, saopšteno je iz PDP-a.

Borenović je naveo da dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici 2. i 3. maja 1992. godine ne svjedoče samo o jednom zločinu, nego i o kraju jedne epohe, odnosno o tome šta je Sarajevo postalo pod političkim uticajem ekstremnih nacionalista.

“Zločinci su svima poznati, ali oni su, umjesto kazne, slavljeni kao heroji. Porodice stradalih ni danas u Sarajevu ne mogu da upale svijeće i polože cvijeće na mjesto stradanja mladih vojnika, ali na tom mjestu zloglasne `Zelene beretke` slave navodnu odbranu”, istakao je Borenović.

On je rekao da se slavi “herojska” odbrana od golobradih mladića koji su mirno u koloni napuštali kasarnu, uz obećanje da im se ništa neće desiti.

“I pored tih činjenica, zločin u Dobrovoljačkoj i njegovo negiranje će zauvijek ostati jedna od mrlja na licu tog grada, a Republika Srpska će uvijek pamtiti i obilježavati ovaj tužni događaj. Sjećamo se i odajemo dužnu poštu svim stradalim u tom zločinu bez kazne”, zaključio je Borenović.

Navršilo se 29 godina od zločina nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, gdje su ih 2. i 3. maja 1992. godine, dok su se mirno povlačili, napale “Zelene beretke” i Teritorijalna odbrana takozvane RBiH.

Ostavite komentar: