Borenović: “Podrška Drašku Stanivukoviću i Jeleni Trivić neupitna”

U svjetlu nedavnih skupštinskih dešavanja, kada su poslanici PDP različito glasali u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u javnosti se sve češće provlači teza da PDP previše kalkuliše, kako u političkom smislu, tako i u odnosu prema dva najaktivnija mlada poslanika, Drašku Stanivukoviću i Jeleni Trivić, a posebno prema Stanivukoviću.

Predsjednik PDP Branislav Borenović za Srpskainfo kaže da su takve tvrdnje neosnovane, te da predsjednik partije, ali kao i čovjek, nikada nije kalkulisao u podršci prema Drašku Stanivukoviću, kao ni Jeleni Trivić.

-U odnosu na ono što smo mi do sada zajedno prošli, ovo je samo jedna situacija koja se mora razriješiti. Kada je Draško privođen zbog slučaja navodnog napada na Dodika u Čelincu, odmah sam reagovao, javno istupio i vidjeli smo se isti dan. Zajedno smo hapšeni tokom nemilih događaja na Trgu Krajine 25. decembra 2018. i dobili prekršajne prijave – rekao je Borenović.

Naglašava da su to situacije kada se postupa prvo ljudski, a tek onda kao političari koji osjećaju odgovornost.

-Jelenin izbor za poslanika, predsjednika Ekonomskog savjeta partije i zamjenika šefa Kluba poslanika smatram pravim izborom i sjajnom odlukom koja pokazuje da smo otvorili stranku za novu energiju i ljude koji će biti budućnost ovog društva. I pred posljednju sjednicu NSRS, podržao sam ih da glasaju po svom nahođenju, volji i osjećaju – rekao je on.

Snažna podrška za kandidaturu

Na pitanje da li trenutna situacija mijenja odnos prema Stanivukovićevoj kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke, Borenović odgovara da je od prvog momenta bio za to da Stanivuković bude kandidat i da se to ni danas nije promijenilo.

-Snažno sam podržao Draška za predsjednika banjalučkog odbora PDP, kao i kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke. Ta podrška će biti samo konkretnija i jača, posebno nakon što je Dodik prije nekoliko dana, onako u svom maniru, ‘izbacio’ svog kandidata za gradonačelnika – rekao je on.

Borenović dodaje da je svaka aktivnost Stanivukovića od kada je predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka imala podršku predsjednika partije, od brojnih akcija poput današnje kada je pripremana i podijeljena hrana najugroženijim građanima Banjaluke,pa do otvorene podrške tokom dva mirna protesta u parku ‘Mladen Stojanović’.

Različito glasanje u NSRS

– To nije ni prvi, sigurno ni zadnji put da se različito glasa. Da sam predsjednik koji se služi diktatorskim metodama unutar stranke, bio bih sve suprotno od onoga što javno govorim i za kakvo se društvo zalažem. Međutim, dese se situacije kada onaj koji je dobio podršku da predvodi, mora neke situacije i nesporazume da razrješava. Tako će i biti – zaključuje Borenović.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: