Borenović: Palmer je istakao važnost saradnje sa NATO

Predsjednik PDP Branislav Borenović ocijenio je da je izuzetno značajna posjeta zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmera Banjaluci i da je privrženost američke administracije Dejtonskom mirovnom sporazumu i ustavnoj poziciji Republike Srpske od velike važnosti za budućnost BiH.

Na današnjem sastanku delagacije PDP sa Palmerom naglašeno je da postoji veliko nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija i da sigurnost građana i puna primjena vladavine prava moraju biti prioritet, saopšteno je iz PDP.

Predsjednik PDP je rekao da je u BiH neophodno spuštanje tenzija i da umjesto političkih sukoba treba raditi na kreiranju dogovora i konkretnog djelovanja sa jasnim ekonomskim mjerama koje bi obezbijedile napredak i zaustavile trend odlaska ogromnog broja ljudi iz Republike Srpske i BiH.

Borenović ukazao na potrebu izmjene Izbornog zakona da bi, kako kaže, budući izbori bili fer i odražavali stvarnu volju građana.

– Palmer je istakao važnost saradnje sa NATO, očekivanja u vezi sa aktivacijom Akcionog plana za članstvo (MAP) i podnošenja Godišnjeg nacionalnog programa, te je naglašeno da su ovo bitni aktuelni izazovi za političke strukture u ovoj zemlji – navodi se u saopštenju, prenosi SrpskaInfo.

Sastanku u Banjaluci su prisustvovali i ambasador SAD u BiH Erik Nelson, šef Kancelarije ambasade SAD u Banjaluci Kori Gonzales, te članovi Predsjedništva i Glavnog odbora PDP Mira Pekić i Jelena Trivić.Ostavite komentar: