Borenović: Odazvaću se sastanku sa predsjednikom RS

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da će se odazvati sastanku političkih predstavnika sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović da bi bio zauzet jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o Danu Republike Srpske – 9. januar.

“Moramo donijeti jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH. Stranke iz Republike Srpske moraju imati jedinstven stav i sigurno je da ću se odazvati sastanku sa predsjednikom Republike”, rekao je Borenović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će, na odluku Ustavnog suda BiH, Narodna skupština Republike Srpske dati legitiman i demokratski odgovor.

“Nastavićemo da slavimo Dan Republike – 9. januar. Konačno se mora prestati sa besmislenim apelacijama Ustavnom sudu BiH, jer se ne mogu mijenjati dejtonska BiH i sve vrijednosti koje imamo u Republici Srpskoj”, dodao je Borenović.

Sastanak političkih predstavnika sa Cvijanovićevom trebalo bi da bude održan u utorak, 2. aprila.

Govoreći o učešću PDP-a u vlasti na nivou BiH, Borenović je ponovio da neće biti član Savjeta ministara, navodeći da će zvaničan stav saopštiti za nekoliko dana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: