Borenović: Međusobna uslovljavanja govore o atmosferi u Predsjedništvu BiH

Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Branislav Borenović rekao je da je na Predsjedništvu BiH odgovornost za imenovanje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te da odnosi i međusobna uslovljavanja govore o atmosferi i kompoziciji unutar te institucije.

Borenović je za Novinsku agenciju Srna rekao, da pitanje imenovanja kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara treba da se usaglašava unutar Predsjedništva BiH i da je zakon veoma jasan na koji način se konstituiše Savjet ministara.

On je naveo da Partija demokratskog progresa prati sa strane proces imenovanja mandatara.

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da će podržati imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara ukoliko bude usvojen godišnji nacionalni program za NATO, Borenović smatra da SNSD treba da se o tom pitanju odredi kroz novu odluku Predsjedništva BiH.

Komšić je za današnji “Glas Srpske” rekao da je njegov novi uslov da podrži imenovanje Tegeltije usvajanje godišnjeg nacionalnog programa za NATO, te da, ako se to ne dogodi, nema ništa protiv da odlazeći saziv Savjeta ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: