Borenović: Izborni rezultati potvrda što su izbori ponovljeni

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović zahvalio je građanima Doboja koji su danas izašli na izbore i pokazali da se u ovom gradu mogu sprovesti fer i demokratski izbori, i dokazali da su izbori s razlogom ponovljeni.

Borenović je rekao da je na izbore izašlo oko 54 odsto građana, što je za trećinu manje u odnosu na izbore održane 15. novembra, koje je ocijenio fiktivnim, što se i direktno odrazilo na izborne rezultate.

“Na osnovu 93 odsto prebrojanih glasova sa biračkih mjesta, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Boris Jerinić danas je dobio 65,5 odsto glasova, dok je 15. novembra dobio 82,3 odsto glasova”, izjavio je novinarima Borenović, prenosi “Srna“.

On navodi da je zajednički kanadidat PDP-a i SDS-a Cvijan Filipović danas dobio 18,2 odsto glasova, a na prethodnim izborima 4,88. Kandidat SP-a Srđan Todorović osvojio je 16,3 odsto glasova, a na prethodnim 12,93 odsto glasova.

Borenović je rekao da očekuje da će PDP imati svog odbornika u Skupštini grada, kao i određeni broj drugih stranaka, “koje to zbog izborne krađe nisu uspjele na izborima 15. novembra”.

On je najavio da će po dobijanju konačnih rezultata nakon prebrojavanja glasova izvršiti i odgovarajuću analizu izbornog procesa u Doboju.

 

 

Ostavite komentar: