Borenović: “Imamo vladajuću bh. sapunicu sa lošim glumcima”

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da jedinstvo na koje se poziva SNSD nije ništa drugo nego laž, i da se to najbolje vidi kroz imenovanja na ključnim pozicijama u zajedničkim institucijama BiH.

Obračun SNSD-a sa političkim neistomišljenicima ne prestaje. Posljednji slučaj – izbor predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH. Glasovi i želje SNSD prevladali su da umjesto Mirka Šarovića, bude izabran SDP-ov Nermin Nikšić.

Na taj način, SNSD nastavlja, da poslije smjene srpkih ambasadora i srpskog kadra u UO Centralne banke, koji su po političkom djelovanju bili opozicija Miloradu Dodiku, gasi srpsko jedinstvo u Sarajevu.

„Očigledno će ključni čovjek OBA-e biti iz reda bošnjačkog naroda, da će ključni čovjek koji će voditi Komisiju za nadzor nad OBA-om biti iz reda bošnjačkog naroda i to sve po odluci SNSD-a. Što znači da oni rade suprotno ustavnim pretpostavkama i suprotno interesima RS. Sada pokazuju svu svoju frustraciju i da im je bitno da je na funkcijama samo neko ko nije iz opozicionog miljea koji dolazi iz Republike Srpske“, kaže predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Ništa bolja situacija nije i kada je u pitanju novi Savjet ministara BiH, čiji rad u prvih 30 dana, lider PDP-a ocjenjuje kao rad bez vizije, strategije i ideje. Branislav Borenović kaže da problem ostaje i rad, odnosno nerad pravosuđa BiH i Izborni zakon. U oba slučaja, tvrdi Borenović, ne postoji namjera da se bilo šta promijeni. Razlog tome je očigledan, nema promjene, nema problema za vladajuće.

„Imaju vlast na svim nivoima, budžete na svim nivoima, kontrolišu pravosuđe, kontrolišu izborni proces, imaju kontrolu nad policijom, nad vojskom, nad svim institucijama i zato je potpuno neprihvatljivo da postoji bilo kakav izgovor za neko nečinjenje ili nerad. Nalazimo se u situaciji da imamo vladajuću bh.sapunicu sa lošim glumcima“, naglašava lider PDP-a.

Takvoj situaciji se ne vidi kraj, poručuje Borenović. Razlog više za tako nešto je i izborna godina u koju smo već zagazili. Borenović je komentarišući političku situaciju u Srpskoj rekao da se sve dešava pod palicom SNSD-a, koja se počela obračunavati i sa najvjernijim političkim partnerima.

„U kojoj traže da imaju i vjernije od onih koji su bili najvjerniji, u tome što se zove jedna potpuno iščašena polittika, odsustvo jednog potpuno razumnog ponašanja i nešto što je suprotno ključnim demokratskim vrijednostima na kojima treba da počiva politika Republike Srpske“, smatra Borenović.

Predsjednik PDP-a je poručio je da će opozicija jasno i do kraja istrajati u namjeri da donese promjene i da u tome ima podršku naroda. Što se tiče ove partije, Borenović je dodao da se ova stranka već sprema za lokalne izbore i da je cilj da u svakom gradu i opštini u Srpskoj imaju svoje liste za odbornike.

 

Izvor:(BN TV)

 Ostavite komentar: