Borenović: Idem u Beograd, rekao sam Dodiku da svako radi svoj posao

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović potvrdio je za Vijesti.ba da će u subotu, 21. septembra, prisustvovati sastanku lidera parlamentarnih stranaka iz RS sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

“Odazvaću se i otići na sastanak u Beograd i iznijeću stavove PDP-a”, kazao je Borenović.

Mišljenja je da je značajno da predsjednik Srbije čuje stavove o aktuelnoj situaciji.

“Vučićevo pozitivno insistiranje na stabilnosti, saradnji i prosperitetu cijelog regiona je bitan razlog da mu prenesemo naše razmišljanje o trenutnim političkim odnosima, stalnoj potrebi poštovanja Dejtonskog sporazuma i ustavnog uređenja BiH, te neprihvatljivim antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem najavljenim u Deklaraciji SDA, kao i veoma ozbiljnim izazovima koje sa sobom nosi blokada Parlamenta BiH i zahtjevi za dodatnom blokadom institucija koji mogu imati velike unutrašnje i regionalne reperkusije, čime je još veća obaveza svih izabranih i imenovanih srpskih predstavnika da u zajedničkim institucijama u Sarajevu odgovorno rade, čuvaju i štite interes svih građana Republike Srpske”, istakao je predsjednik PDP-a u razgovoru za naš portal.

Borenović se osvrnuo i na sastanak koji je prije dva, zajedno sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem, imao sa liderom SNSD-a i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

“Taj susret bio je prilika ponovimo svoje viđenje situacije oko formiranja Savjeta ministara BiH. Jasno smo ponovili ono što iznosimo i javno, a to je da svako treba da radi svoj posao u zajedničkim institucijama dok se ne izaberu ili ne imenuju novi ljudi, bilo da se radi o članovima Predsjedništava, članovima parlamentarnih kolegijuma, ministrima u Savjetu ministara i drugim”, naglasio je Borenović.

Komentarišući interpretaciju premijera RS Radovana Viškovića o pomenutom sastanku, prvi čovjek PDP-a je kategoričan:

“Viškoviću bi bilo bolje da se bavi svojim premijerskim poslom i velikim problemima u Republici Srpskoj – korupcijom, gubicima, zaduženjima, nepotizmom, odlaskom ljudi, a ne tračevima sa susreta na kojima nije ni bio”.

U konačnici, Borenović je ponovo pozvao stranke koje imaju parlamentarni kapacitet i većinu u oba doma Parlamenta BIH da formiraju Savjet ministara BiH i prekinu ovu političku agoniju.

 

Izvor:(Vijesti.ba)Ostavite komentar: