Bitku za život izgubile tri osobe! Koronom u Srpskoj zaraženo još 39 osoba

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini testirano je 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 39 osoba u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, po pet iz Broda, Modriče i Pala, tri osobe su iz Banjaluke, po dvije iz Dervente i Čelinca i po jedna osoba je iz Bijeljine, Bratunca, Višegrada, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Teslića i Šamca.

U posljednja 24 časa, IJZ RS prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada, muškarcu starije životne dobi iz Šipova i muškarcu starije životne dobi iz Doboja.

Do sada su u RS potvrđeno 8.283 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 277 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 207, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 62, a u opštim bolnicama 145. U Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.032 osobe, a nadzor je završen kod 54.580 osoba, piše Srpska.

Ostavite komentar: