Bira se predsjednik stranke: U Doboju se održava sedmi Sabor SNSD-a

U Doboju je počeo sedmi Sabor SNSD-a na kojem će biti izabrani predsjednik stranke, novi saziv Glavnog odbora, te Statutarna i Nadzorna komisija.

Predsjedavajuća radnog Predsjedništva Sabora SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je veoma važno sačuvati snagu SNSD-a kako bi SNSD čuvao snagu Republike Srpske za vrijeme koje dolazi i u kojem će se prelamati mnogi procesi.
Cvijanovićeva je rekla da se 7. Sabor SNSD-a održava u vremenu koje je izuzetno teško i složeno, ne samo u BiH, već i u regiji, cijeloj Evropi, ali i na globalnom planu, a uz to je i obojeno raznim neprincipijelnim ponašanjima i raznim stranim uplitanjima i manipulacijama s kojima se, nažalost, i dalje moramo boriti.

“Zato je i važno da ostanemo posvećeni očuvanju ustavnog statusa i kapaciteta Republike Srpske, da ostanemo kompaktni i jedinstveni kako bismo što uspješnije rješavali ekonomske i socijalne izazove”, naglasila je Cvijanovićeva u obraćanju u ime radnog Predsjedništva Sabora SNSD-a u Doboju.

Ona je dodala da su se danas okupili da obave važan politički i stranački posao, svjesni činjenice da svaki sabor ili sastanak bilo kojeg organa SNSD-a, kao najveće političke stranke, izaziva veliku pažnju javnosti.

“To je i logično s obzirom na to da je SNSD već nekoliko izbornih mandata na čelu koalicije koja kreira najvažnije politike i ekonomske procese, ali i odolijeva pritiscima kojima je u kontinuitetu izložena Republika Srpska”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila gostima koji su svojim prisustvom uveličali Sabor SNSD-a, potvrđujući na taj način i dobru saradnju i dobro međusobno razumijevanje.

Vučević: Potrebni solidarnost i sloga

Predsjednik SNS-a Miloš Vučević uputio je apel za solidarnost i slogu u složenim okolnostima po male narode i izazovima na ovom području, kao i na Balkanu, svijetu, ukazavši na potrebu donošenja mudrih odluka u periodu kada su aktuelni dupli aršini u primjeni međunarodnog prava nad malim narodima.
“Baš sve što nam se dešava je alarm i poziv da se okupimo, ne da mislimo isto, već da postoji zajednički meritum u očuvanju nacionalnog jedinstva”, poručio je Vučević, ukazavši na aktuelne događaje na Kosovu i Metohiji.

On je zahvalio za poziv da prisustvuje Saboru SNSD-a u Doboju koji se, kako je naveo, održava u složenim okolnostima kako na Balkanu, tako i u svijetu.

Vučević je naglasio da je ovo svečan događaj u duhu svih zajedničkih aktivnosti koje su bile i koje će biti u narednom periodu.

“To nam daje šansu da budemo ponosni na sve one koji su stvarali naš narod i naše države”, poručio je Vučević.

Sabor je počeo intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije, “Moja Republika” i “Bože pravde”.

Saboru prisustvuju predsjedavajuća radnog Predsjedništva SNSD-a Željka Cvijanović, član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Amidžić, lideri Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOSA Nedeljko Čubrilović, DNS-a Nenad Nešić, Socijalističke partije Srpske Goran Selak, predsjednici Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i Srpske napredne stranke Miloš Vučević, ambasadori Rusije u BiH Igor Kalabuhov i Kine Đi Ping, kao i ministri u Vladi Republike Srpske.

Lider SNSD-a Milorad Dodik ranije je rekao da SNSD ima sa čime da izađe pred narod jer je stranka koja je svojim djelovanjem obilježila politički život Republike Srpske.

Dodik je rekao da SNSD ima više od 200.000 članova, te da će na Saboru na koji je pozvan 1.001 delegat i kome će prisustvovati više od 1.500 simpatizera, biti nagrađeni ugledni članovi stranke, oni koji su važni za ovu organizaciju i sinonim su SNSD-a.

Dodik je naveo da su opštinski odbori SNSD-a kao jedini prijedlog za predsjednika stranke dostavili njegovo ime, o čemu će biti odlučivano na današnjem Saboru.

Sabor se održava na stadionu sportskih igara u Doboju, a prisustvuje mu više od 1.500 simpatizera SNSD-a, kao i veliki broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, te partnera iz Srpske i Federacije BiH.

Ostavite komentar: