Bez obzira na izbore! Kasipović: Vlada će ravnomjerno razvijati Banjaluku i sva ostala mjesta

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je apsolutno siguran da će Vlada dati doprinos i činiti sve da se Banjaluka i svi drugi gradovi i opštine u Srpskoj ravnomjerno razvijaju.

On je naveo da je nakon izbora bilo raznih političkih izjava, ali da je vrlo važno da će Vlada nastojati da se i Banjaluka i svaki drugi grad i opština ravnomjerno razvijaju.

“To mora uvijek biti tako, to je obaveza Vlade i razvoj ne smije zavisiti od rezultata izbora”, rekao je Kasipović, odgovarajući na poslanička pitanja tokom “Aktuelnog časa”.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srebrenka Golić rekla je da su projekti energetske efikasnosti, koji se sprovode u Srpskoj, važni jer pomažu u otvaranju i očuvanju radnih mjesta, te pokreću, ne samo građevinsku operativu, već i druge usko vezane djelatnosti.

Ona je navela da se u Srpskoj u okviru projekta energetske efikasnosti realizuje adaptacija 23 građevinska objekta.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da se nastava u školama odvija u skladu sa epidemiološkim mjerama i da je cilj da se na taj način uspješno okonča prvo polugodište, a da se nakon raspusta procijeni da li će se nastaviti drugo polugodište ili produžiti zimski raspust u dogovoru sa zdravstvenim stručnjacima.

“Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da se prvo polugodište privede kraju u skladu sa poštovanjem mjera nadležnih zdravstvenih institucija”, rekla je Trivićeva.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se finansiranje zdravstvene zaštite odvija nesmetano uprkos povećanim troškovima usljed pandemije virusa korona.

On je rekao da zdravstvenim ustanovama uplaćuju redovne mjesečne tranše, ali i sva dodatna sredstva koja su potrebna.

Ostavite komentar: