Banjac reagovao na izjave Podžića: Neće biti referenduma na nivou BiH

Ukoliko ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić misli da može organizovati referendum u članstvu BiH u NATO, onda i Republika Srpska može organizovati referendum o svojoj nezavisnosti, izjavio je Srni poslanik NPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac.

“Gospoda iz SDA se rukovode deklaracijom o unitarnoj BiH koja nikada neće postojati, niti će na nivou BiH biti referenduma o članstvu BiH u NATO-u. Ako oni na tome insistiraju, nemamo problem da pustimo da Federacija BiH ide u NATO, a Srpska svojim putem”,rekao je Banjac Srni.

On je podsjetio da je BiH, prema Dejtonu, međunarodnom sporazumu koji je donio mir, državna zajednica sastavljena od dva entiteta.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić izjavio je danas da će u BiH najvjerovatnije biti referendum o pitanju članstva u NATO-u.

“Pretpostavljam da ćemo morati organizovati referendum i odlučiti da li idemo u punopravno članstvo ili ne – rekao je Podžić na konferenciji za novinare povodom 1. decembra”, Dana oružanih snaga.

Ostavite komentar: