Banjac: Još jednom potvrđeno jedinstvo političkih stranaka iz RS

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je da su predstavnici političkih partija iz Republike Srpske na današnjem radnom ručku u Beogradu, koji je organizovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, još jednom manifestovali političko jedinstvo.

Banjac je rekao Srni da su sve političke partije iz Republike Srpske pokazale da čvrsto i jedinstveno kao jedna stoje pri stavu da ne može prihvatiti bilo kakve odluke OHR-a ili visokih predstavnika koji nisu izabrani po proceduri od Savjeta bezbjednosti UN.

“Bilo kakvo nametanje je neprihvatljivo za Republiku Srpsku i srpske političare, jer znamo da su OHR i visoki predstavnici u ovih 25 godina mijenjali političku i ustavno-pravnu strukturu BiH tako da Dejtonski sporazum potpisan u to vrijeme uopšte nije isti kao sada”, istakao je Banjac.

Prema njegovim riječima, odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka je uvertira u buduće odluke visokog predstavnika koje bi trebalo da promijeni političko-pravnu i ustavnu strukturu BiH sa jednom parolom manje Republike Srpske – više BiH.

“Kristijan Šmit i dio međunarodne zajednice moraju shvatiti da je to neprihvatljivo za Republiku Srpsku i srpski narod. Mi smo danas kod predsjednika Vučića manifestovali političko jedinstvo svoh političkih partija iz Republike Srpske”, kaže Banjac.

On je naveo da mu je drago što Srbija razumije situaciju u Republici Srpskoj i BiH i da je spremna, kao potpisnik Dejtonskog sporazuma i garnat stabilnosti i mira na Balkanu, da se političkim sredstvima zaštiti srpski narod i Republika Srpska.

U Beogradu je danas održan radni ručak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sa zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima političkih partija iz Srpske i Srbije.

 

 

Ostavite komentar: