Baka Nevenka srdačno i emotivno dočekala Dodika: Pomogao da bude sanirana porodična kuća u kojoj živi

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas baku Nevenku Pralicu u Kadin Jelovcu na području opštine Kozarska Dubica, nakon što je pomogao da bude sanirana porodična kuća u kojoj živi.

Dodik je novinarima rekao da je o situaciji u kakvoj su se našle baka Nevenka i baka Rajka Pralica, koja je trenutno smještena u Dom za starija lica u Prijedoru, saznao iz medija i da je na njihovu priču odmah reagovao i pomogao sanaciju njihove porodične kuće.

“To sam finansirao iz porodičnih, vlastitih sredstava u iznosu od oko 10.000 KM. Ne mogu da izrazim ništa drugo osim zadovoljstva kada uveselite ljude makar na jedan trenutak, naročito ljude u ovakvoj situaciji, onda je to velika nagrada meni i svima nama”, rekao je Dodik.

On je istakao da će nastaviti da podržava ovakve humanitarne akcije, te da su u ovom kraju, u Kozarskoj Dubici, evidentirane još tri kuće gdje je neophodna pomoć.

Baka Nevenka je vrlo srdačno i emotivno dočekala Dodika koji je i danas donio poklone, ovaj put televizor i druge poklone.

Dodik je tokom posjete razgovaro sa humanitarkom Ljiljanom Garačom iz tog mjesta i predsjednikom Opštinskog odbora SNSD-a Rankicom Marelj i članovima Aktiva mladih te stranke koji su bili uključeni u akciju pomoći.

Srpski član Predsjedništva BiH odlučio je da pomogne nakon što je u medijima u junu objavljena informacija o osamdesetogodišnjim bakama Nevenki i Rajki koje teško bolesne žive u maloj oronuloj kući, te kontaktirao humanitarku Ljiljanu Garaču iz tog mjesta.

Staricama su na Dodikovu inicijativu odmah dostavljeni prehrambene paketi i kućne potrepštine, a zatim je finansirana i obnova kuća.

U humanitarnu akciju zatim su se uključili i brojni drugi ljudi voljni da pomognu, među kojima i udruženje žena Srba iz Švedske koji su bakama obezbijedili novi namještaj.

U novom domu starice su dobile sve što je potrebno, a baka Rajka je smještena u dom za starija lica u Prijedoru kako bi imala potrebnu njegu.

Ostavite komentar: