Aulić: Crnadak javno govori ono što smisle Marfi i Šmit

09.12.2023. | 19:10

Igor Crnadak je portparol antisrpskih snaga koje sprovode udruženi zločinački, politički i pravosudni poduhvat protiv Republike Srpske, ocijenio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić.

Aulić je rekao Srni da ono što američki ambasador Majkl Marfi i Kristijan Šmit smisle na svojim sećijama, to Crnadak saopštava javno.

“Crnadak ne samo da podržava pravosudnu inkviziciju protiv institucija Srpske, već mu sada smetaju i građani koji protiv toga dižu glas pred Sudom BiH”, istakao je Aulić komentarišući Crnatkovu izjavu o nedavnom skupu podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pred Sudom BiH.

Aulić je naveo da su za Crnatka, baš kao i za političko Sarajevo, Srbi dobri jedino onda kada ćute i ne suprotstavljaju se neustavnom iživljavanju nad Srpskom i njenim institucijama.

“Posebno su sramne njegove uvrede na račun okupljenih pred Sudom BiH, među kojima je bilo i onih koji su krvarili i ostavili zdravlje i dijelove tijela u borbi za Republiku Srpsku. NJih Crnadak danas naziva plaćenicima i milionerima, što govori isključivo o njemu, a ne o tim ljudima”, istakao je Aulić.

Prema njegovim riječima, nije ni čudo što se njegova politička težina mjeri sa oko tri hiljade glasova, s obzirom da zastupa interese Marfija i Šmita, a ne Republike Srpske i njenih građana.

Crnadak je danas u Doboju komentarisao skup podrške predsjedniku Republike i tom prilikom je rekao da se “ne smije dozvoliti da se Republika Srpska uvuče u totalnu izolaciju i da bude u sukobu sa čitavim svijetom, samo zbog interesa pojedinaca iz vrha SNSD-a”.

Skup pred Sudom BiH je nazvao “skupom milionera, stranačkih funkcionera i raznih plaćenika”.