“Apelujem da se pridržavamo mjera”: Đajić upozorio da je povećan broj hospitalizovanih pacijenata

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je u ovoj ustanovi u posljednjih nekoliko dana povećan broj hospitalizovanih pacijenata oboljelih od korona virusa.

“Prije svega proslave Nove godine, ali i okupljanja povodom ostalih prazničnih dana su razlog za to. Takođe, problem predstavljaju i skijališta”, naglasio je Đajić, gostujući u emisiji Zdravosfera na RTRS-u.

Đajić je naveo da je i ranije upozoravao da može doći do većeg priliva pacijenata.

“Na neki način, mi smo to očekivali i to se vidi u posljednja dva do tri dana. Јuče smo imali oko 140 pacijenata na pregledima, a 30 smo morali primiti na liječenje. Imamo i težih kliničkih slika i jedan broj pacijenata je već na respiratorima”, naveo je Đajić.

On je naglasio da zdravstveni radnici vode neprekidnu borbu protiv virusa korona. Ponovo je uputio apel građanima.

“Apelujem na građane, u ime zdravstvenih radnika, da se pridržavamo mjera i da smanjimo broj inficiranih ovim virusom, Tako ćemo omogućiti bolje funkcionisanje Republike Srpske i manje troškove u zdravstvenom sistemu. Takođe, cilj je da se polako vraćamo normalnijem i kvalitetnijem životu, kao i podizanju ekonomije”, rekao je Đajić.

Ostavite komentar: